skip to Main Content
LindFoto.dk - Et godt billede til en god pris. Din fotograf mellem Randers og Viborg - Løser opgaver for private, virksomheder, skoler og institutioner.

 Hent A4 infoside om foredraget  “Mine Verdensmål” (PDF-fil)

Et helt aktuelt foredrag:                                                                                                 

Foredraget  “Mine Verdensmål”
– Et foredrag om, hvordan man som dansker bedst bidrager til at nå FN’s 17 Verdensmål

193 lande i FN har sat sig meget ambitiøse for en bedre verden – mål som skal være nået i 2030.
Hvordan man som dansker bedst bidrager til det – og om vi overhovedet kan gøre en forskel – er noget af det foredraget giver et bud på.
     

Foredraget er tænkt til skoler – fra folkeskolens ældste klasser og op, foreninger, højskoler, firmaer og andre, som ønsker en introduktion til de 17 Verdensmål – med særligt fokus på, hvor du bedst som privatperson kan bidrage.

Indholdet af foredraget…

  • Først superkort om bagrunden for Verdensmålene.
  • Herefter en hurtig gennemgang af alle 17 mål og 169 delmål. Det bliver meget hurtigt 1-2 minutter pr. mål – og jeg tænker ikke man bagefter kan huske mange af delmålene – men tanken er også blot at give en fornemmelse af, hvad det hele handler om – at det er meget ambitiøse mål de 193 lande har sat sig – og at det handler om langt mere en klima.
  • Så argumenterer jeg kort for, hvilke mål vi i Danmark allerede er rigtig langt med – hvilke vi har langt igen med – og hvilke vi kan hjælpe andre lande med. Og lidt forklaring på drivhusgasser.
  • Resten af foredraget bruges på de områder, hvor jeg mener vi kan bidrage allermest i Danmark til at nå målene – og det handler – nok ikke så overraskende i overskrifter om: Energi – Transport – Fødevarer og Forbrug (især tøj). Undervejs underbyggerjeg med tal og grafer – hvorfor de områder er vigtige – og effekterne af den forskel vi kan gøre.

 

Jeg fokuserer mest på privatpersoner og husholdninger i foredraget – men de fleste fokusområder kan sagtens overføres til foreningen eller virksomheden – og ofte med langt større effekt. Ændrer du en adfærd hjemme, så får du effekten fra 2-3 personer. Ændrer du samme adfærd i foreningen, får du effekten fra måske 100 personer.

Det praktiske:

Back To Top